dinsdag 30 augustus 2011

Oma's Verjaardag


Rond 10 uur vertrokken we vanmorgen richting Oosterhout omdat Oma vandaag haar 67e verjaardag vierde.
Daar aangekomen waren er eerst de gebruikelijke begroetingen, felicitaties, gebak en een korte wandeling richting Arkendonk omdat daar een braderie was.
Tegen 3 uur vertrokken we naar Rotterdam voor een bezoek aan de Euromast en een tochtje met de Pannenkoekenboot.

En ja als je toch in de buurt bent... Dus hadden we ook de GPS gevuld met een traditional en een multi cache beiden in de buurt van de Euromast.
Nagenietend van de verschillende vergezichten vanaf de Euromast gingen we op zoek naar de cache Maas, met als hint 'achter Berend botje', hmm waar dat op slaat zal bij het nul punt wel duidelijker worden, en inderdaad vlakbij het nul punt was een vangrail waarop de tekst 'Berend botje ging uit varen ' herhaald geschreven was.
Omdat Patty druk doende was Opa uit te leggen wat dat nou inhoud dat 'dzjieokesjen', ging ieder van ons team, behalve Patty, achter de railing kijken.
Gelukkig was Mark zo slim om ook ergens anders te kijken. Zodoende vond hij de Nano.
Behalve de smakelijke pannenkoeken en de speeches van een erg groot gezelschap was ook, of misschien wel vooral, het uitzicht vanaf de Maas op de skyline van Rotterdam indrukwekkend.

Omdat het bij het verlaten van de boot net 7 uur was stelde ik voor om nog en multi te doen, die zou zo'n anderhalf uur wandelen door het park duren.
Iedereen stemde in, maar toen we bij het eerste waypoint kwamen vond Opa het toch allemaal wat teveel worden en haakte af.
Na het volgende waypoint berekend en gevonden te hebben haakte ook Angelique af, ze had niet de juiste schoenen aan, bovendien werd het al laat.
Met z'n zessen hebben we daarna de rest van de waypoints op basis van de vragen berekend en gevonden om tenslotte bij de uiteindelijke 'treasure spot' uit te komen.
Daar vonden en een grote houten beer. Daarin moet ie verborgen zitten, maar, misschien omdat het al aardig donker begon te worden, we vonden niks.
Ook hier dacht Mark, nu samen met Patty, buiten de gebaande paden. Een stukje verderop vonden ze de echte schat, waar ga ik hier niet verraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten