vrijdag 3 juni 2011

Visserspad 7e etappe

Vandaag voerde de 7e etappe ons van De Zilk naar het Uitspanning De Oase bij Vogelenzang dwars door de Amsterdamse Waterleiding Duinen.
Het was lekker warm en droog weer met een flinke noord-wester.

De Amsterdams Waterleiding Duinen is een beschermd natuurgebied met uitzonderlijk mooie vlakten, die me deden denken aan de prairies zoals te zien in oude wild-west films, ik miste alleen de Rocky Mountains in de verte. Omdat we vrij laat waren vertrokken, hielden we al snel maar kort stil voor de lunch. Ineens een vrolijke kreet van Tim, hij had een flinke rups (Rupsje nooit genoeg) op het pad ontdekt, en natuurlijk moest daar een foto van worden gemaakt. Een stuk verder ontwaarde Mark ineens een Libelle, die fotograferen werd wat lastig omdat de autofocus niet kon scherp stellen op zo'n beweeglijk spionage vliegtuigje.


Get Microsoft Silverlight Of bekijk de flash versie.

Nog een stukje verder zagen we een aantal vlinders, een mooi exemplaar ging rustig voor Patty op een boomstam zitten poseren.

Maar toen was het gedaan met dat kleine grut, want daarna ontdekte Rick een damhert, Patty een hele kudde en Mark zag er één op vijf meter afstand tussen de bomen.

Vanaf dat moment werden het steeds meer tot een hele kudde die langs het pad een stuk met ons mee liep.

Ruim 10 kilometer na het verlaten van De Zilk belanden we bij Uitspanning De Oase. Moe maar voldaan gingen we naar de bushalte voor de thuis reis.

Nog één etappe van Uitspanning De Oase naar Haarlem en dan hebben we het Visserspad helemaal gelopen.


Visserspad 7e etappe weergeven op een grotere kaart

1 opmerking: