vrijdag 17 juni 2011

Maaslandkering

Ik heb het me altijd voorgenomen en al jaren hou ik me er niet aan: op je verjaardag neem je vrij!

Vandaag dus wel, kinderen op school dus was er nu tijd om samen weer eens te fietsen.
Het is ongeveer 10 jaar geleden dat Patty en ik samen een tochtje op de racefiets hebben gemaakt, maar vandaag was het weer zover! Ik had al een route uitgezocht en op de GPS gezet. Rond negen uur heb ik de Jan Jansen's van de haken getild, de banden gevuld met wind en de bidons gevuld met l'eau plat.

Eerst naar het De Savornin Lohmanpad voor een kort klimmetje en vervolgens via Kijkduin door de duinen naar Hoek van Holland, met een straf windje tegen, dus met een rustig tempo.

Bij de Hoek was het even zoeken want ik had, denk ik, de route met met de verkeerde setting op de Garmin Dakota gezet, de waypoints werden met een directe lijn verbonden in plaats van rekening te houden met wegen en straten. Maar een beetje uitzoomen en de kaart onthulde waar we naar toe moesten.

Bij de Maaslandkering wilde ik naar het uitzichtpunt klimmen, maar Pat wilde niet mee, want 'dat is een voetpad', wat het niet is. Latere bleek dat ze gewoon honger had en energie wilde sparen. Dus ben ik alleen de 'berg' opgeklommen.
Later bij een benzinepomp nog twee marsen gekocht, die deden wonderen, hoewel ik ze bijna niet meekreeg. Tsja dat krijg je als je de houdster in de maling neemt door pomp 7 af te willen rekenen terwijl er maar 6 zijn.
Verder liep de route via de Staalduinse bossen en Naaldwijk naar Kwintsheul. Vandaar door Madestein naar huis.

Na zo'n 50 kilometer en 2½ uur later waren we weer thuis.

Heerlijk, wat heb ik dit gemist!

2 opmerkingen:

  1. Pomp 7?? Ik vind m weer briljant gevonden!!! Whahaha!!! Mooi verhaal weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag nog!

    BeantwoordenVerwijderen