zondag 8 augustus 2010

Visserspad deel 3

Gisteren hadden we een zogenaamde rustdag ingepland, voornamelijk omdat de weersverwachting erg slecht was. Een beetje regen is niet erg, maar de hele dag in de stromende regen wandelen leek niet echt aantrekkelijk.
Vandaag is het weer veel beter en dus zijn we vanaf de waalsdorpervlakte vertrokken om te eindigen bij de Wassenaarse slag.

Omdat de route rondom TNO niet helemaal duidelijk was, bleken we algauw op de verkeerde weg te zijn, de route boog over de Landschedingsweg heen en leek naar een camping te leiden, dat is niet goed. Een klein stukje terug was een paardenpad waar ook de bekende LAW markering te vinden was.
Dus maar een stuk over het paarden pad, later bleek dat de route eigenlijk achter TNO om loopt, maar goed we vonden na het paarden pad de eigenlijke route weer terug, ach beetje extra kilometers kan geen kwaad, maar om dat nou door mul zand te doen?


Visserspad 3e etappe weergeven op een grotere kaart

Na een klein stukje lopen, zagen we een paar honderd meter links van ons de beroemde Bourdonklok die elk jaar tijdens dodenherdenking geluid wordt.
(bron wikipedia.nl)
Na de waalsdorpervlakte gingen het duingebied Meijendel binnen.
Een aantal kilometer verder kwamen we bij het bezoekerscentrum van Dunea, de beheerder van dit waterwingebied. Bij de naast het bezoekerscentrum gelegen pannenkoekenhuis stil te houden voor een kop koffie, of in het geval van de kinderen een fristi.

Het pad vervolgend kwamen we langs een uitkijktoren, een leuke plek voor de lunch. Daarna na een kort stukje kruiste we het fietspad dat door de duinen van Katwijk naar Scheveningen loopt, ook op dit pad hebben we heel wat kilometers op de racefiets afgelegd. Een flink stuk verder ging de route van het vissers pad linksom rond een meer, maar wij besloten om door te steken naar de klip, we moesten ook nog naar de bushalte, met ruim 11 kilometer vonden we dat we dat stuk wel konden overslaan.
Met de bus naar de auto, deze werd weer teruggevonden waar we 'm hadden achtergelaten, en weer naar huis.

1 opmerking: