vrijdag 6 augustus 2010

Visserspad deel 2

Omdat we gisteren allemaal zo genoten hadden, en ook vandaag de weer voorspellingen goed genoeg aangeven, hebben we wederom de wandelschoenen aangetrokken.
We zijn met de bus naar Monster gereden en uitgestapt bij dezelfde halte als waar we gisteren ingestapt zijn. Vandaar was het een kort stuk naar Ter Heijde om de route op pikken waar we 'm gister hebben verlaten.

Helemaal tegen de duinrand aan ligt de Evertsenstraat, na die rechtsaf te zijn gaan volgen, kwamen we bij een trap die omhoog de duinen inging. even later rechtsaf weer een trap af, langs camping De Molenslag.
Het leek me wel een saaie camping, alles lijkt schots en scheef door elkaar heen te staan, maar goed we hebben de tent niet bij ons en gaan daar ook niet kamperen, doorlopen dus.

Net voorbij de camping ging de route linksaf, door een duin weiland, waar honden worden uitgelaten, maar volgens mij ook wel eens schapen zich tegoed doen aan het gras. Langs dit pad hebben we menige training kilometers op de fiets afgelegd.
Nu al wandelend vinden we het toch wel een lang recht stuk, gelukkig draaien we na dit pad rechtsaf richting Madestein, maar eerst nog een stuk door het woongebied De Polanen, langs woon- en zorgcentrum de Westerhonk, om uit te komen bij de Madeweg. Een stuk verder ging de route door Madestein waar we een bankje vonden voor de lunch. Net als gister had ieder z'n eigen rugzak met regenjas (voor het geval dat...) en lunch pakket. Helaas bleken hier de horzels neergestreken te zijn, dus snel maar weer verder.


Visserspad 2e etappe weergeven op een grotere kaart

Hier in Madestein vond Tim weer een stok om mee te wandelen, deze was zo mooi dat Rick en Mark ook een stok wilden, dus gingen ze allebei op zoek in de struiken naar een geschikte wandelstok.
Hoewel de officiële route vanaf Madestein naar Kijkduin gaat, liepen wij vanaf Madestein via Loosduinen en het naar huis. Omdat de jongens het verdiend hadden zijn we langs de AH gelopen om een doos ijsjes te scoren.

Morgen een rustdag, zondag weer verder...

1 opmerking:

  1. Stokken blijven een magische aantrekkingskracht hebben hè ;-)
    Leuk verhaal weer!!

    BeantwoordenVerwijderen